Американското правителство разпореди на над половината си дипломати в Куба да

...
Американското правителство разпореди на над половината си дипломати в Куба да
Коментари Харесай

САЩ изтегля половината си дипломати от Куба

Американското правителство разпореди на над половината си дипломати в Куба да изоставен острова поради офанзиви. Съединени американски щати се готвят и да предупредят американските туристи да не пътуват до Куба, твърди Асошиейтед прес, базирайки се на неназовани източници във Вашингтон, представена от Българска телеграфна агенция.  

Очаква се новото предизвестие за пътуващите до Куба ще бъде оповестено по-късно през днешния ден.

В предизвестието ще се показва, че против посолството на Съединени американски щати в Куба и против редица хотели има " характерни офанзиви ", които са довели до здравословни проблеми. 

Засега няма данни за потърпевши туристи от Съединени американски щати.

Консулската работа в Хавана ще спре да издава и американски визи. Кубинците ще могат да кандидатства за американски визи в консулските служби на Съединени американски щати в други страни. 

Според източниците се обмисля и разпореждане кубински дипломати да изоставен Вашингтон. 

Преди няколко месеца американски дипломати в Куба се оплакаха от разнообразни здравословни проблеми със мистериозен генезис - загуба на слуха, признаци на мозъчно разтърсване, гадене, главоболие, звук в ушите. Инцидентите са престанали, само че са се възобновили към края на август, като към проблемите са се добавили загуба на централизация или забравяне на елементарни думи. 

При първичното следствие се появиха съмнения за някакви " звукови офанзиви ", само че картината се оказа по-неясна. ФБР и други организации обследваха жилищата и хотелите, където са ставали случаите, само че не откриха никакви специфични устройства. Не бе открито и научно пояснение на случилото се.

Дипломати описаха, че са чували разнообразни мощни шумове или са усещали трептения, до момента в който други нищо не чували и усещали такива, а признаците се появявали при тях след това. В някои случаи потърпевшите чували мощните шумове единствено в обособени пространства или на избрани места в пространствата. 

Кубинският външен министър Бруно Родригес съобщи, че неговата страна няма визия какво е навредило на здравето на американските дипломати. Той прикани Тръмп да не политизира въпроса и заявява, че неговото държавно управление в никакъв случай не би разрешило на друга страна, враждебна на Съединени американски щати, да атакува американци на кубинска територия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР